Commercieel Mind-Management

Succesvol jezelf, je kennis of je dienstverlening verkopen betekent in de eerste plaats dát je verkoopt.

Dat klinkt logisch en men zegt vaak dat acquireren een kwestie is van "gewoon doen", maar we worden onbewust door een scala van aannames en ideeën hierin tegengehouden. Misschien herken je wel het gevoel dat je dan opdringerig bent of inhalig, of dat je liever niet wilt dat mensen je erg commercieel vinden.

Zo zijn er nog veel meer redenen die ons tegen houden om acquisitie te doen. En als we het al doen houden deze aannames ons tegen om het met volle overtuiging te doen. En dat is zonde, niet alleen voor jou, maar ook voor je klant of cliënt omdat die het nu zonder jouw kennis en ervaring moet stellen!

Training in Commercieel Mind-Management zorgt ervoor dat je vaker, makkelijker en met meer zelfvertrouwen gesprekken voert met potentiële cliënten en opdrachtgevers.

Om dat te bereiken krijg je in de eerste plaats inzicht in je aannames en ideeën over sales en commercialiteit. En dan vooral de aannames die je belemmeren je kennis en vaardigheden aan te bieden. Vervolgens leer je hoe je deze inzichten in je voordeel kunt sturen.

Daarnaast maak je in deze training een uitgebreide analyse van je eigen propositie vanuit de 6 factoren waarop klanten of cliënten beslissen tot samenwerking.

  1. Waarom zouden klanten of cliënten met mij in zee moeten gaan?
  2. Waarom doen ze dat liever eerder dan later?
  3. Waarom zouden ze moeten kiezen voor mijn soort dienstverlening?
  4. Waarom zouden ze moeten kiezen voor mij en of mijn organisatie?
  5. Waarom zouden ze moeten kiezen voor mijn specifieke propositie?
  6. Wat gaat het hen concreet opleveren?

Door dit te doen ga je heel goed de toegevoegde waarde van je werk en de onderscheidende waarde van jou als dienstverlener inzien wat je zelfvertrouwen bij het doen van acquisitie enorm ten goede komt.

Deze analyse gecombineerd met training in het herkennen en omdenken van eigen twijfels en aannames rond het doen van acquisitie levert een ronduit gezonde commerciële mindset op.


Ben je benieuwd of training in Commercieel Mind Management jou of jouw collega's kan helpen bij het doen van acquisitie of wil je de training in-house inplannen?

Wil je deelnemen aan een training Commercieel Mind Management op open inschrijving?