Acquisitiegesprekken voeren

Na het volgen van deze training weet je feilloos hoe je de vraagstukken van je klant of cliënt boven water krijgt en hoe je de waarde van je dienstverlening en jou als dienstverlener onder woorden brengt.

De basis voor deze training is de wetenschappelijk bewezen logica volgens welke klanten en cliënten de beslissing nemen om hun vraagstukken bij jou neer te leggen. Je leert hoe klanten de noodzaak en waarde jouw kennis, ervaring of arbeid inschatten en hoe ze tot een uiteindelijke beslissing komen om je in te huren. Vervolgens ervaar je hoe jij als specialist dit proces door middel van je communicatie kan bevorderen zonder een “verkoper” te worden.

Welke afwegingen, vergelijkingen, inschattingen en waarderingen maken klanten onbewust en hoe kan je deze wetenschap over de totstandkoming van een menselijke beslissing toepassen in de gesprekken met de klant?

Het gebruik van deze logica in commerciële communicatie wordt door klanten niet als opdringerig ervaren maar juist als zeer behulpzaam omdat het aansluit bij hun natuurlijke manier van redeneren en beslissen.

In deze training oefen je met het voeren van acquisitiegesprekken in de verschillende stadia van het acquisitieproces zodat je na het volgen van de training in staat bent acquisitietrajecten zowel te openen als succesvol te closen.


Ben je benieuwd of training in het voeren van acquisitiegesprekken jou of jouw collega's kan helpen bij het doen van acquisitie of wil je de training in-house inplannen?

Wil je deelnemen aan een training "Het voeren van acquisitiegesprekken" op open inschrijving?